Annedortemichelsen

2001 – 2005

2001 – 2005'

Omkring årtusindskiftet var Anne Dorte Michelsen kommet i kontakt med den norske sangerinde Herborg Kråkevik, og inspireret af hendes fortolkninger af sange fra den norske sangskat, besluttede Michelsen sig for at forsøge sig med noget lignende på dansk. Efter en lang karriere som sangskriver, var det på tide, at hylde og fortolke de nationale musikalske rødder. Selvom Michelsen ikke som sådan er opdraget med den danske sangskat, opdagede hun alligevel hurtigt, at digtere som Ingemann, Aakjær og Brorson og komponister som Oluf Ring og Carl Nielsen, lå hende i blodet og hjertet.

Albummet ”Fred Hviler Over Land Og By” arrangeret og indspillet af Helge Lilletvedt fra Bergen i samarbejde med kammerensemblet Trondheimsolisterne og produceren Jan Sivertsen, udkom vinteren 2001. Albummet delte vandene, skaffede Michelsen et stort nyt publikum og endte efter en usikker start med at blive en overvældende succes. I 2003 fulgte ”2’eren” albummet ”Stille Som Sne” denne gang med den norske producer Bjørn Nessjø.

Succesen blev løbende fulgt op af intens turnevirksomhed fortrinsvist til danske kirker, som fra da af blev en af Michelsens foretrukne scener. I det hele taget tog live koncerter gradvist en større del af Michelsens tid, både som solist og med gruppen”Venter på Far” Sidst nævne udgav i 2004 albummet ”Du Har Så Evigt Ret” hvor flere sange kredsede om alder, bl.a. sangen med den lange titel: ”Der er garanteret ikke noget, der gider høre denne sang” om at blive 40 år.