Annedortemichelsen
6. juni 2014

SOL, SOMMER OG DET SØDE SELVBEDRAG

Egentlig troede jeg, jeg skulle drive den af hele sommeren. Fodbold, sol, hvidvin i haven, slap, dvask, mæt og faldet totalt i staver. I det hele taget havde jeg sigtet mod en form for roligere kadence. Bare sådan med tiden. Selvbedrag! Jeg har en drøm om magelighed, men intet talent. Siden Maria Bramsen og jeg for halvandet år siden  samlede et orkester og begyndte at spille Tøsedrengenes gamle hits – som vi selv i sin tid sang, og var med til at skrive – har sommeren været noget andet. Fra festivals til byfester, slotskoncerter og haveparties, vi stormer rundt. Se hvor vi (b.l.a.) spiller her:

Man kunne jo lade være. Man kunne jo sige nej. Men nu har vi jo hyret den her flok yngre, ekvilibristiske musikere, og hver gang vi står sammen på scenen bliver vi så lykkelige. Så kører man afsted til Skagen, Fur, Nakskov, hvad ved jeg. Dag efter dag, time efter time, nat efter nat. Bussen æder motorvejen, Mads Michelsen spiller funk og reggae på bilanlægget, Maria synger med – Hun kan ALLE sange.  Hvidvinen må drikkes backstage, og sengen i sommerhuset når jeg kl. fire om morgenen.

Og jeg som ellers plejer at gå først hjem. Det sker når jeg er i byen med alle de musikere, jeg kender, som er yngre end mig selv. Den anden dag var det den årlige sommerfest på SONY. Hele aftenen i samtale med den ene inspirerende, smukke, tændte og engagerede mand efter den anden – alle på min datters alder – eller yngre.  Musikbranchen er ”A mans world” – ”A young mans world”  kunne man tilføje. Med få undtagelser; mine fantastiske veninder og kolleger var der også: Emerging star: Annika Aakjær i grønne bukser og hvid nissehue, og overdrevent succesfulde Marie Key, som altid betænksom og opmærksom (Hun havde lovet at grine af alle mine vitser) Vi endte på en bar, husker ikke navnet. Og jeg gik – som sædvanlig – først hjem.

Så jeg tænker jeg må tage mig en morfar inden vores koncert på Skive festival på lørdag kl. 22.30. For når først musikken spiller hjælper ingen kære mormor, men det gør heller ingen ting. For energien kommer helt af sig selv i sommernatten.