Annedortemichelsen

Musik

Mellem dig og mig

Medley records - 1983
Mere info

MELLEM DIG OG MIG

 

SOLO DEBUT ALBUM 1983

 

Anne Dorte Michelsen og hendes producer Billy Cross  havde den ide at Michelsens SOLO debutalbum ”Mellem dig og mig” skulle indspillet live i Pukstudiet i Mariager. Det musikalske forlæg var amerikanske sing a song writere som Janis Ian, James Taylor og Carol King.

I starten af 80’erne, da disse planer blev lagt, var genren så godt som ikke-eksisterende i Danmark, og det tog tid at finde de helt rigtige musikere. Det lykkedes dog i Lars Danielsson og Thor Backhausen at ramme plet, mens trommeslageren måtte importeres. Billys Cross’ ven og kollega, trommeslageren Anton Fig ankom med fly fra New York, hvor han netop havde færdiggjort indspilningerne af  Cyndi Laupers legendariske ”Time after time”.  Han blev hentet  i lufthavnen i Kastrup i en gammel kassevogn, og blev derfra uden videre ophold transporteret direkte over til det nordøstjyske bondeland . Det var Fig, natulig nok, utilfreds med. Han var heller ikke begejstret for det mikroskopiske tromme-rum, hvor han skulle sidde, men da han åbnede en dør i bagvæggen, i håbet om, at få bare lidt bedre plads til bækner og arme, så han lige ud i øjnene på et stykke broget dansk malkekvæg.

Det blev alligevel uforglemmelige dage i studiet, hvor legendariske Puk himself sad bag knapperne, Poul Bruun medvirkede som producer med al sin magi, og musikerne spillede med en friskhed og en nerve, som er lige så ubetalelig, som den er sjælden. Michelsen selv netop hjemvendt efter en lang turne med bandet Tøsedrengene havde en lille hæshed på stemmen, der kun gjorde det nøgne og ligefremme udtryk stærkere.

Kort efter udgivelsen rejste Michelsen til New York og senere til Mexico med sin kæreste, og hun fortæller, at hun halvanden måneds tid efter udgivelsen (før internet, mobiltelefoner mm) da hun en eftermiddag sad på en sydmexicansk strand, pludselig blev prikket på skulderen af Shu Bi Duas daværende lydmand Kim Vilhelm. Han kunne fortælle den forbløffede sangerinde, at ”Mellem dig og mig”  lå nummer et på hitlisten derhjemme. Det anede hun ikke noget om. Men der blev telegraferet efter flere penge, og pensionatet uden aircon men med kakkelakker blev udskiftet med et beskedent værelse med havudsigt, hvor der fra balkonnen blev skålet i Kaluah. Den mexicanske ø’s eneste Supermarkeds bedste (og eneste) bud på en festdrik.

 

 

MELLEM DIG OG MIG  blev indspillet og mixet i Puk Recording Studio, september 1983

Teknik: Puk.

PRODUCERET AF BILLY CROSS OG POUL BRUUN

 

Medvirkende musikere:

Billy Cross: Guitar

Thor Backhausen: Flygel, orgel, Fender Rhodes

Anton Fig: Trommer, percussion

Lars Danielsson: Bas

 

Søren Wolff: Arrangement og indspilning af Fairlight CMI

Phill Barret: Programmering af Fairlight CMI og indspilning på ”Magneter”

Jens Haack: Saxofon

Maria Bramsen: Kor sammen med Anne Dorte

Mads Michelsen: Percussion på ”Jeg har lagt mine våben”

 

MELLEM DIG OG MIG INDEHOLDER:

 

MELLEM DIG OG MIG

MAGNETER

SE PÅ MIG

JEG HAR LAGT MINE VÅBEN

ØJET UDEN TÅRER

LIGE SÅ LÆNGE

BLI’ I NAT

SP, ,AMN LER NÅR MAN LIGE HAR GRÆDT

STILLE NU

INGEN I VERDEN

Luk
Sange Sangtekster Lyt iTunes
1.Mellem dig og mig lyrics play iTunes
2.Magneter lyrics play iTunes
3.Se på mig lyrics play iTunes
4.Jeg har lagt mine våben lyrics play iTunes
5.Øjet uden tårer lyrics play iTunes
6.Lige så længe lyrics play iTunes
7.Bli' i nat lyrics play iTunes
8.Som man ler når man lige har grædt lyrics play iTunes
9.Stille nu lyrics play iTunes
10.Ingen i verden lyrics play iTunes