Annedortemichelsen

1997 – 2000

1997 – 2000'

I de kommende år lagde tætpakkede turneer med ”Venter på Far” beslag på Anne Dorte Michelsens tid. Ikke desto mindre nåede hun sideløbende at tage en uddannelse som manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole under Mogens Rukow. Først i 1998 kom opsamlings CD’en ”De Store Og De Stille” som peakede som nummer 1 på hitlisten med bl.a. det nye bonusnummer ”Økologisk landmand” Også denne udgivelse førte til omfattende turnevirksomhed.

Årtusindet afsluttedes med udgivelsen af Venter på Fars andet album ”Undskyld” med endnu et stort hit, sangen ”Handyman”. Den efterfølgende turne førte bl.a. ”Venter på Far” til Cirkusbygningen i København, hvor showet, i lighed med orkesterets første, blev optaget og udsend af DR1.
Sideløbende fortsatte Michelsen sin solokarriere med sit hidtil mest kompromisløse og indadvendte udspil, albummet ”Mørke vande – lyse strande fra 2000. Albummet var produceret af Nanna Lüders, stærkt inspireret af Michelsens rejser til Irland og England, og indeholdt bl.a. oversættelser af de to store irske ballader: ”Heaven knows” og ”A womans heart”.