Annedortemichelsen

1980 – 1986

1980 – 1986'

Klaus Kjellerup bad Anne Dorte om hjælp til at skrive sin tekst og resultatet blev sangen ”Sig du kan li’ mig”, hvor Anne Dorte synger duet med Henrik Stanley Møller. Nummeret blev Tøsedrengenes store gennembrud, og det overraskende hit kickstartede det, der skulle blive en af de mest vellykkede alliancer i dansk popmusik. Samarbejdet mellem Michelsen og Kjellerup gav os de nærmeste udødelige klassikere ”Drop dine løgne”, ”Ud under åben himmel”, ”En lykkelig familie” og altså ”Sig du kan li’ mig” Men også samarbejdet med Tøsedrengenes anden sangskriver Michael Bruun blev betydningsfuldt med sange som ”Indianer”, ”Pas på dine blå øjne” og ”Vi var engang så tæt”.

Orkesteret Tøsedrengene havde i årene 81-86 kæmpesucces både på plade og live, og var i en periode det største danske navn. Højdepunkter var koncerter på Femøren på Amager, hvor fremmødet var det største nogensinde. Også Roskilde Festival måtte hårdt presset bøje sig for folkets krav og popfænomenet spillede Orange Scene en tidlig lørdag eftermiddag. På trods af det tidlige tidspunkt, lagde bandet festivallen ned. Orkesteret nåede at udgive 6 albums, hvoraf Anne Dorte var med på de 5, og hun skrev næsten alle tekster til orkesteret.

Men i 1986 var det altså slut. Kjellerup havde et par år tidligere forladt gruppen, og Anne Dorte Michelsen og resten af orkesteret besluttede sig for, at stoppe umiddelbart efter udgivelsen af bandets sidste udspil albummet ”I sikre hænder”.